Verse Boerderij aardappels verkopen of bestellen? Klik hier

Zo ontstaan Verse Boerderij Aardappels

Een maaltijd met verse aardappels. Gegarneerd met verse kruiden, zoals rozemarijn of peterselie. Geserveerd met verse asperges, ham en ei in het voorjaar en bij een stevige ovenschotel in de winter. Rijk van smaak en vol met vitaminen. Dat zijn Verse Boerderij Aardappels:  eerlijke aardappels, met zorg geteeld op de volle akkerbouwgrond van de Hoeksche Waard.  

Ongeveer een jaar voordat de Verse Boerderij Aardappels op uw bord liggen, zijn wij al voor u bezig. Want om de beste smaak te garanderen, komt het aan op grondig voorwerk. Onderzoek bijvoorbeeld, maar ook bemonstering, grondselectie en de aardappelkeuze. Kortom: genoeg te doen, voordat u kunt genieten van een rijke maaltijd met aardappels.

Benieuwd wat er allemaal aan voorafgaat? Lees onderstaande stappen dan eens door. Nu alvast ons geheim weten? Aandacht, uiterste precisie en natuurlijk een voorliefde voor alles wat écht vers is...
Teeltplan: selectie van grond en aardappel
De eerste stap is de keuze voor het juiste stuk land in de Hoeksche Waard. Voordat we de aardappels poten, onderzoeken we welke aardappel het beste bij het stuk land past. Onder het motto 'Meten is weten, gissen is missen' laten we de grond bemonsteren om zo de mineralen die erin zitten in kaart te brengen. De uitkomst bepaalt of we de aardappelkeuze en het onderhoud aanpassen.
Teeltplan: selectie van grond en aardappel
Aardappels poten
Als de keuze voor de aardappel en het stuk land vastligt, poten we de aardappels. Ieder jaar weer een memorabel moment: de eerste stap in het groeiproces van de aardappelplant is gezet. Daarna komt het aan op geduld, monitoren en bijsturen. Niet minder belangrijk.
Aardappels poten
Aardappels monitoren
Na het poten duurt het niet lang meer of we kijken vanaf onze boerderij uit over prachtige groene aardappelvelden! Monitoren is nu belangrijk. Want om goed te groeien, is er voldoende vocht nodig. En ook een tekort aan mineralen vraagt om bijsturing. Als de oogst eenmaal opkomt, houden we nauwkeurig in de gaten of het zetmeelgehalte voldoende is.
Aardappels monitoren
Aardappels rooien
Als de aardappel lang genoeg gegroeid is, kunnen we beginnen met rooien. Eindelijk, hier kijken we het hele jaar naar uit. Dit is meestal zo rond het najaar.
Aardappels rooien
Aardappels opslaan
Na het rooien gaan alle aardappels de opslagschuur in. Hier liggen ze in een constante temperatuur van 8 graden. Belangrijk: zo borgen we de kwaliteit van de aardappel en de goede smaak.
Aardappels opslaan
Aardappels sorteren en verpakken: Verse Boerderij Aardappels!
Eenmaal in de opslag is er nog 1 stap te maken: het sorteren van de aardappels op maat. Daarna gaan ze in zakken van 1½, 2½ of 10 kilo op weg naar hun eindbestemming.
Aardappels sorteren en verpakken: Verse Boerderij Aardappels!
Verse Boerderij Aardappels op uw bord
Na ongeveer een jaar zijn de aardappels klaar voor verdere distributie naar de diverse verkooppunten. ‚ÄčIedere maandag, woensdag en vrijdag leveren we uit, het hele jaar door. Dat kan, omdat we de temparatuur in de opslag constant houden. Zo blijft vers dus ook echt vers en profiteert u van de unieke en volle smaak van een portie Verse Boerderij Aardappels op uw bord. 

Wilt u meer weten over het proces? Neem dan contact met ons op!

En wilt u de beste smaak uit uw aardappels halen? Lees dan alles over het bereiden van Verse Boerderij Aardappels. 

 
Verse Boerderij Aardappels op uw bord
Overtuig uzelf en proef
onze Verse Boerderij Aardappels
  • Proef onze liefde voor aardappels
  • Proef de kwaliteit van het eerlijke product
  • Verser dan aardappels uit het schap
Benieuwd naar de smaak van onze
verse aardappels?
Bekijk verkoopadressen